Art therapy
Art therapy

De creatieve therapie, en de dans in het bijzonder, is voor mij altijd opnieuw de poort naar mijn ware zelf, naar de diepe vreugde in mij.

Tekening door Inge Denayer

Tekst & tekening door Inge Denayer

Wanneer ik aan Jasmina denk, dan zie ik ons samen dansen.

Blootvoets, op de ons vertrouwde dansvloer, te midden van zovele anderen, bewegen we elk in ons eigen ritme en toch is er verbinding en harmonie in ons samenspel. De frêle, elegante figuur van Jasmina herbergt diepe levenservaringen die zij heeft weten om te zetten in wijsheid. Een wijsheid die zij, op haar beurt, inzet voor al wie zij begeleidt.

De creatieve therapie, en de dans in het bijzonder, is voor mij altijd opnieuw de poort naar mijn ware zelf, naar de diepe vreugde in mij. Op een spelende, creatieve manier vorm geven aan wat vastzit en wil leven in mij. Een delicaat proces waarbij je een gids nodig hebt die een veilige omgeving schept en die naar boven brengt wat klaar zit om gezien te worden. Iemand ook die jou laat zijn wie jij in wezen bent, in al je kwetsbaarheid, zonder oordeel.

Zo zie ik Jasmina, als ervaren gids, die dan wanneer jij opnieuw in je kracht staat, je ook weer loslaat, zodat jij versterkt, je eigen pad kan verderzetten.

Dankbaar dat onze paden zich kruisten, toen... op de dansvloer, sindsdien... een levensdansje.

Inge Denayer,

Kunstzinnig dynamisch coach

Dans- en bewegingstherapeute

Weer een IDee